Kučna mreža i Wireless

U današnje vrijeme brzine interneta i kučnih žičanih LAN i bežičnih Wifi mreža dosta su narasle, s napretkom tehnologije kroz vrijeme i ljudske potrebe za konforom življenja su narasle pogotovo u području Wifi mreža, tj ljudske slobode da budemo na internetu-wifiu gdje god da jesmo u kući. Pa kako to obično biva uvijek se nađu neka štekanja i problemi sa pokrivenosti wifi mreže, ili pak problemi sa optimalnim tehničkim strukturiranjem kučne žičane mreže koji obično zahtjevaju fizički posao poput bušenja i štemanja. :)

Pa tako kroz svoje cijeloživotno iskustvo sa računalima i mrežema, te kao osnivač udruge SMBWireless imam preko 15 godina iskustva sa razvojem Wifi-a i Wifi mreža i mrežne opreme, pogotovo opreme Mikrotik brenda. I sukladno tome nudim savjete i pomoć oko implementacije i optimizacije rješavanja mrežnih/wifi problema u vašoj kući, npr razmještate kuću ili bi htjeli proširiti kučnu mrežu po kući i prostorijama, ili ne znate kako realizirati najbolje mrežu, ili nebi htjeli bušiti po kući ili vam šteka wifi u podrumu, nekad je dovoljna samo dobra ideja, ili neko drugačije tehnološko rješenje da se problem riješi.
Pa eto za bilo kakva pitanja slobodno me kontaktirajte pa mogu pokušati pomoći.

Donje slike su simboličnog karaktera, a prezentiraju neke od češćih jednostavnih jeftinijh rješenja za uobičajne kučne probleme sa Wifi mrežom.

Kučni AP - Mikrotik HAP Lite RB941-2ND

Jeftini mikrotikov ruter na 2,4GHz sa 4 kom 100MB LAN porta, kao dobro jeftino rješenje za povećanje pokrivenosti i stabilnosti wifi kučne mreže.

hap

Suvremeniji kućni optički mikrotik ruter RB4011

Sadrži 1 kom priključak 10GB optike, 10 kom 1 GB LAN portova te Dualni Wifi na 2,4Ghz i na 5GHz koji omogučava velike brzine neta putem LAN žice i Kučnog Wifi-a.

rb4011

Kučna mreža

Rack-ormar kao centralno mjesto sa centralnim ruterom vaše kučne mreže od kuda se odvaja mreža po prostorijama i katovima kuće...

mreza

Za bilo kakva pitanja ili pomoć vezanu uz kučnu mrežu i wireless slobodno me kontaktirajte putem
e-maila: tomek@tomek.com.hr

Tomek

* Tomek.com.hr - 2019. *