Tehnologija u kući

Tehnologija je tu da služi čovjeku, pa tako razvojem tehnologije osmišljene su razne stvari koje pojednostaljuju, olakšavaju i automatiziraju život u kući, onu dosadnu rutinu i svakodnevicu "svaki dan jedno te isto" , pa zašto to nebi radila tehnologija za nas? npr, dizanje i spuštanje roleta svaki dan, automatsko paljenje hodničkog svjetla, otključavanje i zaključavanje vrata, puštanje vode senzorski, paljenje i gašenje uređaja u neko programirano vrijeme itd. isl... A zapravo nije ništa skupo, i sve se tehnološki da adaptirati na postojeće stvari u kući i time olakšati svakodnevni život.

Pa evo malo o takvoj tehnologiji:

Pametne brave za vrata

Postoje razne verzije pametnih brava od raznih brendova u današnje doba, neke su dizajnirane za nove instalacije a neke za adaptaciju postoječeg tj. ugrađuju se na postojeću cilindar bravu na vratima, neke brave imaju tipkovnicu za upotrebu a neke daljinski, ili fingerprint, ili pak aplikaciju za upravljanje na mobitelu, neke su čak i "smart home" kojima može upravljati AI tj. Amazon Echo Alexa ili Google Home. Rade na 3 kom AA baterije, a lako se mogu prepojiti i na adapter na struju, ako se na vrata dovede žica napajanja... Uglavnom jako olakšavaju ulazak u kuću, da se ne mora uvijek kopat po đepovima za ključem. :) (iako funkcija ključa izvana još uvijek u slučaju nužde postoji)

Abus HomeTec Pro - Zgodna brava koja se jednostavno montira na postojeći cilindar na vratima, a ima mogućnost otvaranja izvana sa tipkovnicom (pin-om) ili daljinskim, dok se iznutra otvara na gumbiće ili kotač manualno. Vjerojatno bi se dala i adaptirati "zalemiti" jednostavno da radi i sa pametnom kućom.

abusvrataabusset

Eqiva smart lock - Slična kao i Abus ali upravljanje je izvana sa mobitelom (nema daljinski ili tipkovnicu) , više ukučana može imati aplikaciju na mobu, jeftinija je od Abusa, zgodna i jednostavna, i da se modificirati jednostavno "prelemiti par žica" da radi sa Sonoff pametnom kućom. :)

eqviva-vrataeqviva-mob

Senzor pokreta

Vrlo zgodna jeftina stvar koja se može kupiti u svakom elektro materijalu, i relativno lako se monitra, a super je praktična za recimo prolazni hodnik u kući, ili vani za stubište prije ulaza u kuću i slično.

senzorpok

Automatski nastavak za pipu

"Auto-spring infrared faucet adaptor" - Svi volimo one automatske jednostavne senzorske skupe pipe u šoping centrima, a ovo je "uradi sam" jeftiniji model za kakvih 40-ak eura :) Jednostavno se monitira na postojeću pipu umivaonika, radi na 4 AAA baterije, dolazi sa štedljivim perlatorom za štednju vode, pouzdana, zgodna, praktična. Kupiti se može na Webu ili Ebayu.

pipa

Digitalni termometar ili Vremenska stanica

Digitalni Termometar - Za nekoga tko voli pratiti temperaturu i vlagu po prostorijama kuće zgodna a jeftina stvarčica, pogotovo su super vremenske stanice sa dodatnim vanjskim osjetnikom, pa mjere temp. i vlagu vani i unutra i tlak i prognoziraju vrijeme , i plimu i oseku, zalazak sunca i svitanje isl.

termom

Digitalni Timer

Digitalni Timer je vrlo praktična stvar za kontroliranje kučnih uređaja, da pali i gasi struju za neki uređaj kako se programira u određeno vrijeme, obično su snage do 3500W (ili slabiji modeli do 2000W koje bolje izbjegavati zapravo), a mogu paliti i gasiti automatski npr bojler, radijator, radijo, kompjuter , lampice na boru i slično.

timer

Za bilo kakva pitanja ili pomoć vezanu uz teme na web stranici slobodno me kontaktirajte putem
e-maila: tomek@tomek.com.hr

Tomek

* Tomek.com.hr - 2019. *