Tehnologija i Zdravlje

O teh i zdravlju...

Medicinska vaga "Tanita"

Tanita vaga osim ukupne težine mjeri ono bitnije, a to je sadržaj vaših kila, koliko od ukupne kilaže imate masnoće, koliko mišića, koliko vam tijelo sadži vode, koliko su vam teške kosti, koliko masnoće unutar organa na području trbuha imate "viscelarna mast" , BMI, starost vašeg organizma.
Vaganje-mjerenje je bezbolno, i traje svega 30-ak sekundi.

Rezultati vaganja-mjerenja se upisuju u tablicu (slika ispod) pa se tako napredak ka željenom cilju može pratiti kroz mjesece.

Ako ste zainteresirani za vaganje, slobodno se javite...

vagatablica

Difuzor "Isparivač" eteričnog ulja

"Essential oil diffuser" - Aromaterapiske zgodne tehnološke napravice koje ultrasonično raspršuju mješavinu vode i eteričnog ulja u prostor u obliku maglice, i time ovlažuju i osvježavaju zrak u prostoriji te udisanjem sprijčavaju tj pomažu u sperčavanju prehlada i viroza i svojim djelovanjem smiruju stres i opuštaju. Obično imaju i ledice u bojama pa ugodno i svijetle uz isparivanje, pa pomažu relaksaciji tj boljem ugođaju prilikom boravka u prostoriji.

Više o Difuzerima na googlu, youtubeu ili linku: Difuzori

difuzor

Lapa od Himalajske soli

Himalajska sol je poznata po svojim ljekovitim svojstvima, zagrijavanjem ionizira zrak i tako djeluje pozitivno na naše zdravlje, a i svojom naračasto-ružičastom bojom pruža jako ugodno svijetlo u prostoriji pa djeluje opuštajuće kao neka noćna lampica. U nekakvom manjem obliku naravno može su usporediti možda i sa terapijom solju tj poznatim "slanim sobama" koje pomažu pri raznim dišnim i kožnim bolestima. Lampe od himalajske soli, nisu skupe, mogu se kupiti u dućanima zdrave hrane, a vrlo su ugodan detalj u svakom domu uz ovu notu zdravlja .

lampahimasol

Inhalator

Inhalator "Nebulizer" je opće poznata naprava kod male djece tj. mladih mama :) Najpoznatiji su oni marke "Omron" , a rade na principu kompresora i komprimiranog zraka koji preko cjevćice miješa fiziološku otopinu sa stlačenim zrakom i tako smjesu u obliku maglice upuhuje i disperzira direktno u pluća osobe koja se inhalira, vrlo su učinkoviti kod prehlada, kao i kod respiratornih bolesti astme i bronhitisa isl..

inhalator

Mini klima-hladilo

Popularna jeftina mala kvazi "osobna klima" za svačiji đep "Rovus Artic Cooler", koja tehnološki radi zapravo na principu ispravanja hladne vode, tj propuhivanje ventilatora kroz kapilarno namočene papirnate sače, realno ne može ohladiti prostoriju ali puše par stupnjeva hladnije, testirao sam, malo poveća postotak vlage u prostoriji i stvarno pruža osječaj osvježenja u vručim ljetnim danima ako si uz nju.

articcool

* Zdravlje *

Herbalife , Kyani , Avon , Amway ...

Kao čovjek već polako u godinama probao sam svašta, obično ljudi ne misle na zdravlje dok su mladi, već onda kad im se zdravlje poče narušavat...
Nisam iznimka ni neki stručnjak, ali eto htio bi izdvojiti par "brandova" koji su na meni ostavili pozitivan trag i čije proizvode u skladu s mogućnositma volim koristiti:

- Herbalife - Član sam Herbalifa i koristima proizvode nekolicinu godina, ima link o Herbalifeu na vrhu stranice

- Avon i Amway - oba brenda imaju zgodnih dobrih proizvoda

- Kyani - Izdvojio bih Kyani posebno. Neko vrijeme sam trošio njihove proizvode i bio sam vrlo zadovoljan svim njihovim proizvodima.

kyani

Za bilo kakva pitanja ili pomoć vezanu uz teme na web stranici slobodno me kontaktirajte putem
e-maila: tomek@tomek.com.hr

Tomek

* Tomek.com.hr - 2019. *